EUROPEAN SOLAR CHALLENGE 2020

19 & 20 SEPTEMBER – CIRCUIT ZOLDER

In het weekend van 19 en 20 september 2020 zal de European Solar Challenge plaatsvinden op het circuit van Zolder in België. De race staat beter bekend als het Europees kampioenschap voor zonnewagens en duurt 24 uur.

De wedstrijd bestaat ook uit andere disciplines, zoals de snelste ronde en een veiligheidstest. Top teams van over heel Europa zullen meedoen. België wordt op deze thuiswedstrijd vertegenwoordigd door het Agoria Solar Team, dat zal deelnemen met twee wagens, de Punch 2 en de BluePoint. 

Deze wagens namen respectievelijk deel aan het wereldkampioenschap in 2017 en 2019. De Punch 2 heeft in 2018 ook de solar race in Chili gewonnen en de BluePoint won vorig jaar het wereldkampioenschap in Australië. 

Bezoekers zijn niet toegelaten op het evenement maar je kan de race van thuis volgen met updates tijdens de race op onze sociale media!

http://servimed.be/2020/agoria%20solar%20team%20ilumen%202020.html


update 17/09/2020

Belgische Solar Team slaagt op technische keuring voor het Europese Kampioenschap

Interviews + Beelden technische keuring

iLumen European Solar Challenge 2020 De Belgische zonnewagen is goedgekeurd voor de start van het Europese Kampioenschap voor zonnewagens in België. Op zaterdag 19 september en zondag 20 september zal het team van studenten België vertegenwoordigen in de iLumen European Solar Challenge, een race van 24 uur lang waarin de zonnewagens zowel overdag als ’s nachts zullen rijden op het circuit van Zolder. Het team neemt deel met hun twee laatste wagens, en maakt na hun wereldtitel in Australië ook een goede kans op een Europese overwinning.