HAVEN VAN ANTWERPEN – INTERMODAL MARKETPLACE

UPDATE – Bekijk >hier< de aftermovie

16/11/2020 – online event

Door de huidige Corona maatregelen is het niet mogelijk om grote beurzen te organiseren. De Haven van Antwerpen laat echter alles online verlopen in een ‘Intermodal Marketplace’.

Het initiatief haalde een 400-tal kijkers/luisteraars bijeen komend niet alleen van de plaatselijke havenbedrijven maar ook van het hinterland, uit Europa en zelfs verder in de wereld.

Inschrijven was wel verplicht.
Bij het openingsscherm werd men al onmiddellijk naar een keuzescherm verwezen.

Bij het onthaal kon men al direct kennismaken met de andere deelnemers.

In de plenaire ruimte kon men een chatbericht plaatsen.

Het programma kan men steeds oproepen.

In de ‘on demand’ keuze staan er drie videoberichten ter beschikking die al vroeger werden opgenomen; stuk voor stuk erg interessant.

In de Marketplace Lobby worden vier items voorgesteld: Barge, Rail, Shortsea en de haven zelf. In elk item kan men de gegevens van de diverse actoren bekijken.

Maar het meest interessante lijkt de networking lounge te zijn waar in drie publieke lounges kon worden ingelogd: een mogelijkheid die erg in de smaak viel en waar internationale netwerking erg aan bod kwam. Het was ook mogelijk om 1-to-1 te netwerken.

De Antwerpse haven aan het woord: “We zijn uitstekend uitgerust om alle soorten transporten en goederen te ontvangen. Een vlotte doorstroming van lading is belangrijk voor een performante supply chain. Daarom breiden we het aanbod van onze alternatieve transportmodi voortdurend uit. Spoor, binnenvaart, shortsea en nachtlogistiek, zijn de vervoersmiddelen van de toekomst.

Je kreeg de kans om met standhouders te spreken, de informatieve sessies te volgen etc.. In de marge van de marketplace kon je verschillende break-out sessies opzoeken over het thema mobiliteit. 

https://www.portofantwerp.com/nl/events/intermodal-marketplace-2020