ANTWERP STUDENT FLEET 2021

EEN GLOEDNIEUWE EDITIE !

Antwerp Student Fleet (ASF) is een project van en voor studenten van de Hogere Zeevaartschool Antwerpen. Ons doel is om studenten een praktijkgerichte ervaring te bieden op traditionele zeilschepen.

foto @ Georges Janssens

Na de succesvolle editie van 2018 kijken we nu uit naar een nieuwe reis op de Noordzee in september 2021! Achttien studenten zullen in september 2021 drie weken op zee spenderen. De drie belangrijkste doelstellingen die we tijdens deze expeditie hopen te bereiken zijn het ontwikkelen van zeemanschap, teamgeest en het bewustmaken van het thema mariene ecologie.

We willen dat de studenten een beter begrip krijgen van de basis van het wachtlopen, zoals het bepalen van een positie en het plotten op kaarten, en actief deelnemen aan de navigatie. We zullen zoveel mogelijk optreden als echte wachtofficieren, onder begeleiding van professionele yachtmannen en -vrouwen. Daarnaast zal het samenleven van mensen met verschillende moedertalen uit verschillende culturele achtergronden de teambuilding versterken, om een echt begrip van goed zeemanschap te creëren, wat terecht van iedere zeiler wordt verwacht. Tijdens zijn of haar wacht zal elke student in staat zijn om instructies te geven aan de anderen. Zo zal onze reis ook de mogelijkheid bieden om vaardigheden in communicatie en leiderschap te ontwikkelen.

foto @ Georges Janssens

Bovendien denken we dat het de perfecte gelegenheid is om te praten over de ecologische voetafdruk. Dit avontuur zal zo weinig mogelijk CO2 en broeikasgassen met zich meebrengen, dankzij de wind die ons zal leiden. Via dit project willen we het bewustzijn over vervuiling en respect voor de natuur en zee verhogen.

De geplande route zal ons leiden van Antwerpen naar Felixstowe, Engeland. Daarna gaan we verder richting Aberdeen, Schotland. Tenslotte gaan we weer de zee op richting Terschelling, Nederland, voordat we teruggaan naar Antwerpen. We zijn van plan de haven van Felixstowe te bezoeken, de afdeling mariene biologie van de Universiteit van Aberdeen en het Maritiem Instituut Willem Barentsz in Terschelling. Deze locaties zijn allemaal zeer interessant voor studenten in de Nautische Wetenschappen.

foto @ Georges Janssens

De studenten van vandaag zijn de officieren van morgen. De Antwerp Student Fleet is een kans om de scheepvaart in zijn geheel beter te begrijpen door middel van traditionele methoden. In de geest van excellentie van de Hogere Zeevaartschool Antwerpen zullen we zorgen voor de opleiding van betere, veeleisende, bekwame officieren die houden van wat ze doen.

We hebben onlangs een crowdfunding gelanceerd en zijn op zoek naar sponsors! Om deel uit te maken van dit avontuur kunt u terecht op https://gogetfunding.com/antwerp-student-fleet-2021/.

Contact:
Joachim Besson
+32 492 08 06 97
contact@antwerpstudentfleet.be
https://antwerpstudentfleet.be/

foto @ Antwerp Student Fleet

update van ons bericht van 01/11/2020 met fotos uit 2018: