BREXIT INFORMATIE…

FLANDERS INVESTMENT & TRADE –
foto © Georges Janssens –

De kogel is nog altijd niet door de kerk wat de brexit betreft. Pas op maandag 14 december 2020 weten we of de EU en het VK tot een handelsakkoord komen of niet. Eén iets staat vast: vanaf 1 januari 2021 worden bedrijven die naar het VK exporteren sowieso geconfronteerd met bijkomende douaneformaliteiten en voedselveiligheidscontroles. 

Webinars ter voorbereiding

De aanhoudende onzekerheid over de Brits-Europese onderhandelingen weerhoudt Flanders Investment & Trade (FIT) er echter niet van om Vlaamse bedrijven te blijven sensibiliseren met praktische tips en advies. Volgende week organiseren onze partners, in samenwerking met FIT en het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken, extra webinars om de laatste stand van zaken te geven: 

  • maandag 14/12 om 15.30 uur: Agoria
  • dinsdag 15/12 om 9 uur: Voka (TBC)
  • woensdag 16/12 om 15.30 uur: UNIZO
  • donderdag 17/12 om 9.30 uur: essenscia
  • donderdag 17/12 om 14 uur: Fevia

Ook de Britse overheid geeft nog twee webinars volgende week:

Al duizenden bedrijven bereikt

Dat we onze sensibiliseringsrol serieus nemen, blijkt uit de cijfers: FIT bereikte al ruim 22.000 Vlaamse bedrijven via verschillende kanalen. Onze brexit-website kreeg al meer dan 57.000 unieke bezoekers over de vloer. En samen met diverse partners heeft FIT al 116 brexit-seminaries, -webinars, -workshops en -rondetafels op touw gezet. Onze brexit-helpdesk heeft bovendien al meer dan 340 specifieke brexit-vragen schriftelijk behandeld en tientallen adviezen per telefoon gegeven over hoe Vlaamse bedrijven concrete uitdagingen kunnen aanpakken. 

Logo Flanders Investment & Trade
Dit is een officiëel bericht van de Vlaamse Overheid.