AUTOMATISCH WINKELKARREN ONTSMETTINGSSYSTEEM BIJ DELHAIZE

17/11/2020

Innovatieve en doeltreffende oplossing voor een effectieve ontsmetting

Gezondheid en veiligheid van de klanten en het personeel blijft de topprioriteit voor Delhaize

Brussel – Delhaize neemt al talrijke maatregelen tegen de pandemie, zoals basishygiëneregels en afstandsmaatregelen, om de veiligheid van haar werknemers en klanten in de winkel te garanderen. Er werd al veel aandacht geschonken aan de ontsmetting van de winkelkarretjes, maar nu heeft Delhaize De Leeuw ook beslist om te investeren in een elektronisch ontsmettingssysteem voor de handen en karretjes van de klanten aan de ingang van de winkels, om zo haar medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Vanaf vandaag zal deze geautomatiseerde ontsmettingsmethode in golven ingevoerd worden in alle 128 Delhaize-supermarkten.

Een nieuw systeem voor een optimale ontsmetting

Het systeem werkt automatisch en is gemakkelijk te gebruiken: aan de ingang van de winkel moet de winkelkar via de achterwielen onder het reinigingstoestel worden vastgezet. Wanneer het groene lampje op de machine gaat branden, kan de klant zijn handen in het ontsmettingstoestel steken en wordt de handgreep van de kar automatisch ontsmet. Er zullen affiches worden voorzien bij de karren en aan de ingang van de winkel om het proces aan de klanten te communiceren.

Deze nieuwe machines vereisen minimaal onderhoud door de Delhaize-medewerkers: schoonmaken met een doek en één keer per dag het ontsmettingsmiddel in de bus bijvullen.

Een nieuw systeem voor een optimale ontsmetting

Het systeem werkt automatisch en is gemakkelijk te gebruiken: aan de ingang van de winkel moet de winkelkar via de achterwielen onder het reinigingstoestel worden vastgezet. Wanneer het groene lampje op de machine gaat branden, kan de klant zijn handen in het ontsmettingstoestel steken en wordt de handgreep van de kar automatisch ontsmet. Er zullen affiches worden voorzien bij de karren en aan de ingang van de winkel om het proces aan de klanten te communiceren.

Deze nieuwe machines vereisen minimaal onderhoud door de Delhaize-medewerkers: schoonmaken met een doek en één keer per dag het ontsmettingsmiddel in de bus bijvullen.