EUTRACO IN WILLEBROEK

meegedeeld: 8 juni 2020
foto: site MG Park De Hulst @ Real Estate

Aan het Zeekanaal in Willebroek in het MG Park De Hulst vlakbij de Ringbrug gaat Eutraco een carbon- en energieneutrale logistiek plaatsen met een oppervlakte van 60000 m2.

In december 2020 zal Eutraco de eerste 40.000 m2 van een gloednieuwe logistieke site op het Park De Hulst in Willebroek in gebruik nemen. Nog eens extra 20.000 m² zullen een jaar later opgeleverd worden. Het volledige project wordt gerealiseerd door MG Real Estate.

Energieneutraal en carbonneutraal is de uitgesproken ambitie!

Serge Gregoir, CEO Eutraco licht toe: “Corona of niet, het is aan toonaangevende logistiekers als Eutraco en projectontwikkelaars als MG Real Estate om de handen in elkaar te slaan en de logistiek op een ondubbelzinnige wijze te verduurzamen. Het huidige klimaat is hiervoor zelfs een extra stimulans”.

Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate: “Voor Eutraco realiseerden we één van de allereerste logistieke gebouwen in België zonder gasverwarming. Alle faciliteiten van de site, inclusief verwarming via warmtepompen, zijn dus elektrisch. De stroom is 100% groen waarbij de zonnepanelen minimum evenveel energie zullen opwekken als er door de site zelf verbruikt zal worden”.

CEO Serge Gregoir gaat verder: “We geloven rotsvast in dit uniek, duurzaam logistiek concept. Deze bewuste keuze, waarbij we pro-actief investeren in ‘asset’, maakt deel uit van onze strategische groei-ambitie. Met het project dat wordt gerealiseerd door MG Real Estate, maken we een echte sprong voorwaarts. De site geniet bovendien een uitzonderlijke locatie. Door de ligging langs het Kanaal van Willebroek is er een directe ontsluiting via de binnenvaart. Op termijn zal dit ook mee geïntegreerd worden in onze plannen”.

Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate: “Park De Hulst in Willebroek is met zijn 570.000 m² en gedroomde ligging tussen Antwerpen en Brussel een uitgesproken duurzaam bedrijvenpark. Decathlon, FNAC-Darty, Toyota Material Handling, Metro group en Dascher delen er de gemeenschappelijke groen- en waterbuffers. Met de komst van Eutraco nadert het park zijn voltooiing. Voor het allerlaatste perceel dat er nog beschikbaar is lopen reeds besprekingen”.

Het mag duidelijk zijn, met dit project speelt Eutraco mee in de logistieke eerste klasse. Het zal zijn logistieke footprint in België uitbreiden van 100.000 m² naar 160.000 m². CEO Serge Gregoir: “En hier stopt het niet. De Eutraco-strategie beoogt immers elke 2 jaar een logistieke verdubbeling. Daarvoor hebben we in MG Real Estate de perfecte partner gevonden”.

https://www.eutraco.eu/