NIEUWE VOORZITTER IWI

NIEUWE VOORZITTER VAN INLAND WATERWAYS INTERNATIONAL KOMT UIT GENT…

Rudy Van der Ween : foto © Georges Janssens

Rudy Van der Ween, promotor van het watertoerisme in de Stad Gent, werd op 9 oktober 2020 tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders gekozen tot voorzitter van Inland Waterways International.

Rudy werd geboren op 21 september 1960 in Gent, België, en is er trots op daar nog steeds te wonen. Hij heeft een indrukwekkend netwerk van banden opgebouwd met Vlaamse, Belgische, Europese en internationale projecten en organisaties.

Rudy vertegenwoordigt de ‘Vlaamse kunststeden’ in het kernteam ‘Overlegplatform waterrecreatie, -sport en -toerisme’ en is lid van de subteams ‘Binnenwateren’ en ‘Waterrecreatie’ (Vlaamse overheid).

Hij is secretaris van NautiV, de Vereniging van Vlaamse Nautische Bedrijven, raadslid van de Vlaamse Federatie van Personenvervoer, voorzitter van de Vlaamse Commissie Varend Erfgoed en lid van NIWE (Netwerk voor Binnenwateren in Europa), PIANC (Belgisch lid), de Hoge Raad voor zelfstandigen en KMO’s en Water Erfgoed Vlaanderen.

Hij is projectleider voor Gent in het Interreg-project ‘Golden Lys’ en projectlid van Escaut/Schelde 2050, terwijl hij een voormalig projectleider was voor Interreg 2 Zeeën ‘Yacht Valley’ (Masterplan Snepkaai jachthaven, Interreg II ‘duurzaam kanaalherstel’, Interreg IV ‘de Leie, van bron tot monding’ en ‘Detour’: Compacte steden en toerisme).

Rudy is de vertegenwoordiger van de Stad Gent in de regionale raden voor toerisme ‘Toerisme Leiestreek’ & ‘Toerisme Scheldeland’ en de Belgische vertegenwoordiger en afgevaardigde Hij is projectleider voor Gent in het Interreg-project ‘Golden Lys’ en projectlid van Escaut / Schelde2050, terwijl hij een voormalig projectleider was voor Interreg 2 Zeeën ‘Yacht Valley’ – Masterplan Snepkaai jachthaven, Interreg II ‘duurzaam kanaalherstel’ , Interreg IV ‘de Leie, van bron tot monding’ en ‘Detour’: Compacte steden en toerisme – Ontwikkeling van toerisme in stedelijk Europa. Rudy is de vertegenwoordiger van de Stad Gent in de regionale raden voor toerisme ‘Toerisme Leiestreek’ & ‘Toerisme Scheldeland’ en de Belgische vertegenwoordiger en afgevaardigde Hij is projectleider voor Gent in het Interreg-project ‘Golden Lys’ en projectlid van Escaut / Schelde2050, terwijl hij een voormalig projectleider was voor Interreg 2 Zeeën ‘Yacht Valley’ – Masterplan Snepkaai jachthaven, Interreg II ‘duurzaam kanaalherstel’ , Interreg IV ‘de Leie, van bron tot monding’ en ‘Detour’: Compacte steden en toerisme – Ontwikkeling van toerisme in stedelijk Europa.

Rudy is de vertegenwoordiger van de stad Gent in de regionale raden voor toerisme ‘Toerisme Leiestreek’ & ‘Toerisme Scheldeland’ en de Belgische vertegenwoordiger en afgevaardigde in AEMA (European Association of Municipalities with Marina / Yachting Harbor) (vereniging on hold) en oprichtingsraad lid van Gandavum (vereniging ter bevordering van het cultureel erfgoed langs de waterwegen in Gent en in de provincie Oost-Vlaanderen – vereniging on hold).

Rudy organiseerde samen met NautiV het enorm succesvolle World Canals Conference 2015 in Gent. Dit congres zal in 2021 doorgaan in de USA en in 2020 in Leipzig, Duitsland.

Proficiat aan de nieuwe voorzitter.