CHURCHILDOK – BREAKBULK DOK…

Port of Antwerp – 03/09/2020

Nieuwe concessie voor breakbulk in het hart van de haven

Breakbulk is maatwerk. Er is heel wat expertise, kwaliteit en flexibiliteit voor nodig. Iets waar de haven van Antwerpen al eeuwenlang sterk in is. Port of Antwerp zet voluit in op breakbulk en kiest resoluut om op een watergebonden concessie op het Churchilldok, die tegen het eind van het jaar vrijkomt, stukgoedactiviteiten te ontwikkelen.

Port of Antwerp zet voluit in op breakbulk en kiest resoluut om op een watergebonden concessie op het Churchilldokom, die tegen het eind van het jaar vrijkomt, stukgoedactiviteiten te ontwikkelen.

De concessie op het Churchilldok wordt vandaag al omringd door breakbulkactiviteiten, een gevolg van de historische groei aan breakbulk activiteiten op rechteroever. De concessie van 15 hectare is multimodaal ontsloten met onmiddellijke toegang tot het Europese weg-, spoor- en binnenvaartnetwerk. Het Churchilldok, gelegen in het midden van de haven, zal dan een volwaardig ‘breakbulkdok’ worden.

Het verschepen van breakbulk vergt veel deskundigheid, want geen enkele zending is identiek. Met de “can do”-mentaliteit en de uitgebreide ervaring van de vele dienstverleners kan de haven van Antwerpen elk jaar bijna 9 miljoen ton aan stukgoed verschepen. Steeds met oog voor kwaliteit.

Heb je interesse in deze concessie? Neem contact op met Kris Janssens.

https://www.portofantwerp.com/nl/news/churchilldok-wordt-volwaardig-breakbulkdok